Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Avokádó

Avokádóavokádó terméseAvokádó (Persea gratissima)

Különleges tulajdonsága: majdnem teljes értékű élelmiszer (többségében telítetlen zsírok, szénhidrátok, fehérjék, A-, B-, C- és D-vitamin).

Egyéb hasznos összetevők: bizonyítottan előfordulnak benne antibiotikus hatású elemek.

Javallatok: fejlődési rendellenesség, lábadozás, terhesség, túlhajszoltság, idegesség, emésztési, bél-, máj- és epehólyag-bántalmak, kólibaktériumok, cukorbetegek diétája (alacsony vércukorszint esetén).

Ideális fogyasztási módjai: natúr; vegyes salátákba, melyeket egytálételként fogyaszthatunk; sovány sajtokkal és fűszerekkel ízesítve; energiapótló krémként salátákhoz vagy édességekhez.

Figyelmeztetések és ellenjavallatok: számolnunk kell azzal, hogy a növények közül az egyik legszegényebb ásványi anyagokban.

 



Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!