Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Birsalma

BirsalmaBirsalma (Cydonia oblonga)

Különleges tulajdonsága: a tannin és a pektin jelentős mennyiségű és együttes jelenléte teszi ezt a gyümölcsöt értékessé, amikor az emésztőrendszer nyálkahártyájára puhító és összehúzó hatást kell gyakorolni.

Egyéb hasznos összetevők: B1-, B2-, C-, PP-vitamin, valamint az A-vitamin elővitaminja, magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, réz, kén.

Javallatok: étvágytalanság, elégtelen májműködés, általános bélproblémák (bélrenyheség, bélhurut, hasmenés, bélgyulladás).

Ideális fogyasztási módjai: önmagában megfőzve (vágjuk négyfelé a birsalmákat, szedjük ki a magházukat, főzzük három percig lobogó vízben, szűrjük le, hagyjuk kihűlni, tegyük üvegbe néhány kanál cukorral, mielőtt dunsztoljuk-sterilizáljuk), gyümölcskocsonya, kompót és gyümölcsíz, szörp, amely nyáron kitűnően oltja szomjunkat, aperitif italok.

Figyelmeztetések és ellenjavallatok: erős összehúzó hatása miatt nyers fogyasztása nem ajánlott.

 



Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!