Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Grépfrút

grépfrútGrépfrút (Citrus decumana)

Különleges tulajdonsága: mivel pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, minta többi déligyümölcs, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy helyettesítsük vele a citromot, amikor az ellenjavallt (akik hajlamosak a túlzott lesoványodásra) és a narancsot.

Egyéb hasznos összetevők: cukrok, az A-vitamin provitaminja, valamint B1-, B2-, PP- és főleg C-vitamin, ásványi anyagok (kalcium, foszfor, kálium, magnézium, kén, nátrium, klór, vas, réz, mangán), citromsav, pektin.

Javallatok: étvágytalanság, menopauza, idősek étrendje, nehéz emésztés, mérgezés, májbetegség, veseelégtelenség, tüdőfertőzés, törékeny hajszálerek, lázas állapot. Vérzéscsillapító, vértisztító, emésztésjavító, fertőtlenítő, roboráló.

Ideális fogyasztási módjai: gyümölcs, nyers alapanyagokból készült ételek hozzávalója (néhány kis darab), gyümölcslé (ha étkezés előtt fogyasztjuk, megkönnyíti az emésztést és segíti a májműködést).

Figyelmeztetések és ellenjavallatok: a tény, hogy gyakorlatilag egész évben hozzáférhető, sajnos éppen a kémiai tartósítási eljárásoknak köszönhető, amelyek többek között az összetevők épségét veszélyeztetik.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!