Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Csakrák - színterápia

csakrák színterápiaA csakrák testünk energiaközpontjai. Minden csakrához tartozik egy szín, mely felerősíti annak működését. A testünkben akadálytalanul áramló energia biztosítja egészségünket. Az energia zavartalan áramlását (Chi) a lelkünkben tudatosan vagy tudattalanul zajló folyamatok befolyásolják.

A színterápia, a színekkel gyógyítás több évezredes múltra tekint vissza. Alapját az ősi, indiai módszer képezi, a csakra színekkel. A csakra kavargó energiaörvény, amely a finomenergia-rendszerhez tartozik. Ez a rendszer az alapja a testi, érzelmi, mentális és szellemi öngyógyítás ősi indiai módszerének. A hindu hagyomány hét nagy csakrát tart számon, melyek egymás fölött helyezkednek el. Minden csakrának megvan a maga legmegfelelőbb frekvenciája, ez határozza meg a színét és egyéb jellemzőit. Egy másik fogalommal is meg kell ismerkednünk, ez, pedig az aura. Az aura egy bioelektromágneses mező, mely minden élőlényt körülvesz. Ez az energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe, miközben az egyes csakrákban átalakul egy-egy részleges minőséggé. Az aurát fototechnikai eljárással láthatóvá lehet tenni: betegségekben megváltoznak az aura színek.

Mielőtt ezekben a részletekben belebonyolódnánk, a színterápia vonatkozásában fontos tudnunk az aura- ill. csakra színeket, hogy mely testtájéknak milyen a színe. Felülről lefelé haladva: a fejtető lila, utána a szegycsontig kék, a mellkas színe zöld /szív, tüdő, csecsemőmirigy /, a bordaívek alatt sárga, az alhasi terület narancssárga, a nemi szervek környéke rózsaszín, végül combtőtől lefelé piros az auraszín.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!