Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Gyökércsakra-színterápia

gyökércsakra színterápiaA piros szín a gyökércsakra színe, az első, amely a megjelenik a látható spektrumban. A színsugarak közül a vörös hullámhossza a legnagyobb. A vörös a meleg színek képviselője. E szín energiájának van a legnagyobb biostimulációs képessége. Erőteljes szín, mozgás, az energia, a legforróbb, érzelemteli, izgató színeként tartják számon.

A vörös szín energiafokozóként hat. A test alsó részével áll kapcsolatban, a gerinc alsó végétől egészen a lábfejekig, magában foglalva a szaporodás szerveit is. A fizikai erő fokozására, a derékfájás enyhítésére, a vérkeringés felpezsdítésére használható. Aktivizál, élénkít, lendületesebbé, intenzívvé tesz. Renyhe és redukáló folyamatokat új lendületbe hozza, erősíti a gondolkodást. Jó hatással van a nemi szervek működésére is. Némely, nem gyulladt bőrproblémánál kiváló.

A vörös szín energiahiány esetén fejti ki stimuláló hatását. Gyorsítja a vér és más testi folyadékok áramlását, ezért vérellátási zavaroknál használják. Elősegíti a vörös vérsejtek képződését, felpezsdíti a vérkeringést, remek az alacsony vérnyomás kezelésére, serkenti a szívműködést, a légzést és a kiválasztást, tágítja az ereket és javítja a vérellátást. A vörös szín ún. "növekedési sugarakat" tartalmaz, és ezért sebek gyógyítására használják (amennyiben viszont a seb gennyes, fertőtlenítéshez a kék fényt is alkalmazzák). Krónikus torlaszokat old fel, a sorvadásos folyamatokat is gyógyítja. A vörös szín az ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki. Ösztönző hatása van krónikus, köhögés, valamint gégefő- megbetegedések esetén is. E szín energiája fagyási sebek, vészes vérszegénység, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hőhiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, emésztési zavarok valamint impotencia és frigiditás esetében is hatékony.

 

Lázas betegség esetén, magas vérnyomásnál, vagy műtét után nem ajánlott, hiszen gátolhatja a véralvadást. Kerülendő szívpanaszok esetén, valamint, ha relaxálni kívánunk.

A "harcias vörös", a Mars színe, az aktivitást, a tettrekészséget, a türelmetlenséget és az agressziót is fokozza. Ha valakinek bátorságra van szüksége egy adott helyzetben, esetleg egyszerűen ki akar lendülni a holtpontról, vagy depressziós, akkor jó szolgálatot tesz a vörös.

Kínában a virtus színe, az aztékoknál a vérrel azonosították. A vörös a testnek erőérzetet kölcsönöz, ezért a sportolók előszeretettel használják. Összegezve e szín tulajdonságait: erőt, energiát, temperamentumot, férfiasságot, sikerre törekvést, győzni akarást, szeretetet, szerelmet, szenvedélyt, szexualitást jelöl. Túlzott jelenléte türelmetlenséget, nyugtalanságot, agresszivitást válthat ki, különösen túlérzékeny és hiperaktív egyéneknél. Ebben az esetben a komplementer színt - a zöldet - kell adagolni.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!