Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szívcsakra-színterápia

szívcsakra színterápiaA szívcsakra színe a zöld, ez a szín fordul elő a természetben leginkább. Semleges tényezőnek tekintik. A zöld szín energiája teremti meg az egyensúlyt és a harmóniát. Fontos az idegrendszer és az általánosan jó egészségi állapot számára. Erősíti az idegeket, a belső nyugalmat és a lazítási folyamatokat. Gyulladásos megbetegedések ellen mérséklően hat.

Ismert tény, hogy a levélzöld (klorofill) frissíti az ember bőrét egészen öregkoráig és fiatalos erőt ad azzal, hogy meggátolja a degeneratív anyagok felhalmozódását. A zöld a természet, a növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennél fogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik.

A zöld szín a szívnek, a tüdőnek, az immunrendszernek és a csecsemőmirigynek felel meg. Harmóniát és nyugalmat ébreszt, csökkenti a légzési panaszokat. Nehezen begyógyuló sebeknél, felfekvéseknél kiválóan használható. Kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, csillapítja a fájdalmas folyamatokat, mély nyugalmat nyújt. Autoimmun betegség esetén kerülendő.

A zöld szín jól bevált idegi eredetű panaszok, köszvény, hörghurut, szamárköhögés, fekélyek, ciszták esetében. Ezen kívül kedvező hatása van a csontképződésre; erősíti a bőrt és hat a seborrhoea és az akné ellen. Zöld fénysugárzással a különböző szembetegségek, még a cukorbaj által előidézettek is, jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók. Az alvászavarokat is kedvezően befolyásolja. Serkenti a nyirokmirigyeket, hatással van a csecsemőmirigyre is, gyorsítja az izom- és szövetgyarapodást, viszont gátolja a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Nehezen gyógyuló, váladékozó sebek, kitisztulását elősegíti. Csírátlanító, fertőtlenítő hatású, a műtőkben is ezt a színt használják. Ízületi és visszérgyulladások a zöld szín hatására fájdalommentessé válnak. Mérsékli a szívfájdalmakat, elősegíti a vér- és keringési rendszer működését, kompenzáló hatása van magas vérnyomás esetén. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Általános regeneráló és frissítő hatással bír, csökkenti a lázat, nyugtat, jobb közérzetet biztosít, és növeli az életerőt.

A zöld semleges színként hatását frissítőként és nyugtatóként is kellemes ritmusban fejti ki, mindig kiegyenlítően, enyhítően. Mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát kell helyreállítani: különösen a szélsőséges állapotokban van nagy szükség a zöld szín lágy, kiegyenlítő hatására. Természetesen ez a szín csodálatosan használható megelőzésre is, minden rejtett zavar esetén, még akkor is, ha a zavar nem nyilvánul meg konkrét betegség formájában.

Ismert, hogy zöld tónusú szemüveg hordása egyfajta belső nyugalmat kölcsönöz. Napóleon, heves természetének kiegyensúlyozására tudatosan viselt zöld kabátot.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!