Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szívcsakra masszírozása

szívcsakra reflexpontjaA páciens képzelje el a saját szívét, mint szervet, és burkolja be meleg, rózsaszínű fénnyel. Ha netán nem tudna színeket elképzelni, akkor segítsünk valamilyen ismert rózsaszín tárgyra koncentrálnia. Ezzel megkönnyítjük a kezdést. Ez azonban már első jelzés valamiféle bajról.

Az ilyen páciensek gyakran panaszkodnak szívbántalmakról, ritmuszavarokról, szívtáji szorító fájdalmakról, magas vérnyomásról minden szervi baj megállapíthatósága nélkül. Röviden szólva, az ilyen a magány pszichoszomatikus megnyilvánulása, a kapcsolatteremtési nehézségeik, azaz a szeretethiányuk is előfordul, hogy ez által függőségeik keletkeznek, gyógyszer, alkohol vagy kábítószer révén, hiszen így menekülnek az őket körülvevő „szeretetlen" világból.

A talpmasszázst a bal lábbal kezdünk, és két percen át masszírozzuk a szív reflexzónáit, az idegvégződéseket körkörös nyomómozgással. Itt is kitapogatjuk a blokádok esetén ismert jelenségeket (vörösödés, dagadás, egyenetlenség, keményedés).

rózsakvarc kristályE zavarok gyorsabban és könnyebben oldódnak, ha felhasználjuk a kristályenergiát, természetesen. a csakrának megfelelőket. A rózsakvarc kristály biztosítja az ideális rezgést a szív számára, azon kívül erős gyógyhatása van.

Más kristályoknak is lehet szerepe a szívcsakra befolyásolásában, de erősségében egyik sem vetekszik a rózsakvarcéval. Egyetlen olyan kristály létezik, amelyet általánosan használhatunk és minden más kristályt, helyettesíthet az a hegyi kristály.

Ennek a kőnek különleges rezgése képes az összes csakra rezgésvilágába belépni és ez által tisztító hatást kifejteni, persze nem feltétlenül gyógyítani is. Ezzel magyarázható a hegyi kristály pozitív hatása minden energiaközpontra.

A legjobb tehát, hogy a szívcsakra masszázsnál egy rózsakvarc kristályt helyezünk a páciens szívének közelébe. Ezzel megkönnyítjük számára a szívére való koncentrálást. Engedjük éreznie a kristályrezgéseit. Ha nem észleli rögtön az elején, közöljük vele saját meggyőződésünket a masszázs ideje alatt, de legkésőbb utána, hogy ez hatni fog. Sok beteg többnyire jelzi, hogy kellemes lüktetést észlel, vagy a finom meleg áradását rögtön a kezelés elején. Ha észrevesszük a blokádot a szívcsakrában, tanácsoljuk, hogy vigye be a rózsaszínt a hétköznapi életébe vagy ruhadarabok, vagy rózsaszínű virágok formájában, és az állandó rózsaszín jelenléte a tudatalattiján keresztülhasson rá. A legközelebbi kezelésnél már rózsaszínű törülközőt fog használni, de rózsaszínű virágot is tegyünk a közelébe.

rózsaolajA szívcsakra esetében a földhang adja a megfelelő hangrezgést. Ez az őshang a földbolygó rezgéseivel harmonizál az élet kifejezője és szinkronban áll testünk bioritmusával. A csakra energiakezelés tökéletesítésére ajánlott az illóolajok használata, mert a szaglószerv is felveszi a neki megfelelő energiákat, az illatok nyomokban is hatnak a tudatalattira, s ezen keresztül az emberi energiákra.

A szívcsakra illata a rózsa. Ha a páciens szívcsakrájában zárlat van, akkor cseppentsünk némi rózsaolajat a homlokcsakra tájára (a két szemöldök között), az orra alá és az első nyaki csigolyára, majd háromszor lélegeztessük be mélyen. Gyógynövényboltokban kapható a természetes rózsaolaj, de további esszenciák is minden bizonnyal megtalálhatók.

Ha az összes rezgéshatás, együttesen használjuk (masszázs, gyógykristály, hang, illat), a kezelés során összeköttetésben áll egymással, akkor a csakrák is visszatalálnak eredeti harmonikus rezgésükhöz, és spirál formában fognak felemelkedni a kauzális területhez, s így megnyílnak.

A szívcsakra pont masszírozása kb. két percen át tartson, majd ez az aktívvá vált energiamező torkolljon be a soron következőbe, a köldökcsakrába.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!