Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Torokcsakra-színterápia

torokcsakra színterápiaA torokcsakra színe kék, ez a szín a nyugalom és a békesség színe. Hideg színnek tekintik. Csökkenti a pulzusfrekvenciát, elősegíti a túlterhelt vérerek normalizálódását, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet, fertőzésellenes hatása van, mérsékli a fájdalmat és hűsít A legerőteljesebb gyulladás gátló szín, mely rendellenes és gyulladásos folyamatokat rendbe hozza, csillapítja .és tisztázza.

Ez a hűvös szín, nyugtatóan hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek, stresszesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.

Gyermekek számára ez az egyik leggyógyítóbb szín. A kék színnek vegyileg ható sugarai vannak, amelyeket "fékezőkként" lehet jellemezni. A kék szín életerőt ad, mérsékli a nyugtalanságot és a félelemérzetet. Mivel a kék színnek összehúzó hatása van, ezért foghúzás után, vagy baleseteknél keletkező zúzódásra, vérömlenynél, a torok és a gége gyulladásaira (strúma vagy golyva növekedése is megfékezhető), illetve pajzsmirigytúltengésben szenvedőknél nagyon hatásos. Ez a hűvös, steril szín még az aranyeres panaszokra is hat. A gennyes állapotokon is segít a kékkel történő kezelés: a genny felszívódik, s a szövetek normális hőmérséklete is gyorsan helyreáll. Valamennyi lázzal járó állapot igényli a kék fényt. A kék szín, kedvezően hat fájdalmak és vérbőség esetén, továbbá vérzés és álmatlanság ellen. Hatást fejt ki a herére és a petefészekre -használható nőknél a klimaktérium időszakában fellépő fájdalom ellen. Kiváló hatása van a vérnyomás csökkentésekor. Hatékony segítséget nyújt asztma, bárányhimlő, sárgaság és reumatizmus esetén. A túlsúlyos betegek étvágyát csökkenti, s így hatékonyan támogatja a fogyókúrát. Kék színnel kezelik továbbá a hang problémákat, fejfájást, heveny légcső- és hólyaghurutot, isiász betegséget, hiperaktivitást, égési sebeket, bőrfertőzéseket, ekcémákat, bőrhólyagokat, gyomorfekélyt, kólikát, gyomorhurutot, hátfájást, aranyeres csomókat, szemfertőzéseket és az állkapocsgyulladást. Kedvező hatással van a mellékvesére és pozitívan hat az érszűkületre, segít a terhességben.

A sötétkék a Jupiter színe, a magasabb szellemi tudományokkal áll kapcsolatban. Jog, erkölcs, filozófia, morál, vallás - mind-mind "jupiteri" fogalmak. Hétköznapi szinten a növekedés és a gyarapodást segíti elő, emellett a kívülről - vagyis más emberektől, a körülményektől - "érkező" szerencsét hozza magával. Tanulási problémák esetén is segít. Talán nem véletlen, hogy ilyen volt valamikor az iskolaköpenyek színe is. A kék nyugtatóan hat minden izgalmi állapotra, lelassítja a pulzust és a légzést, csökkenti a vérnyomást, oldja a stresszes görcsöket. Jótékonyan támogatja a lelki béke kialakulását, a felüdülést biztosító alvási folyamatokat. E kék szín elutasítása belső nyugtalanságot tükröz. Goethe színtani vizsgálódásai során arra a megállapításra jutott, hogy a kék vonzódik a vöröshöz, kombinációjuk nagyon hatékony.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!