Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai gyógyászatgyógynövényekgyógynövények gyógyteákgyógyító növények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Húgyúti fertőzések hólyaghurut akupresszúra kezelése

A húgyúti fertőzések a húgyvezeték fertőzései, amelyek fentről lefelé haladva a medence, a húgyvezeték, és a húgyhólyag értendők. A vese fertőzései nagyon ritkák, és ha vesegyulladásról beszélünk ez a vese fertőzését jelentené azonban, nem igazi fertőzésről van szó, hanem gyulladásról, ami teljesen más természetű. Viszont a húgyvezeték fertőzésének lehet következménye a vese megbetegedése, ezért olyan veszélyesek ezek a fertőzések, annál is inkább, mert gyakran észrevétlenül fejlődnek ki.

 

Tünetei és kialakulása

A fertőzések különböző természetűek, a betegség fokozati szerint. Ha a betegség a felső szerveket a medencét és húgylevezető csövet támadta meg, vesemedence- és vesegyulladásról beszélünk, a hólyag betegsége a hólyaghurut. És minden esetben a betegség kor és nem szerint változik.

A vesemedence és vesegyulladás mindig komoly fertőzést jelent, ez lehet akut, magas lázzal, erős borzongással, ágyéktáji fájdalmakkal, lehet krónikus, kevésbé látványos, alacsony lázzal, vizeléskor égő érzéssel. A betegségnek ez a formája különösen a gyermeknél vészes, mert semmi nem irányítja a figyelmet a vizeletre. Ezért feltétlenül meg kell vizsgálni a csecsemő vizeletét, ha belázasodik, és annak nem tudjuk az okát.

Minden korosztálynál meg kell keresni a fertőzés okát, amely egy  következményeként jelenik meg. Ezt a felnőtteknél okozhatja vesekő, vagy a húgycső megszűkülése. A gyermeknél a rosszul működő hólyag a vizeletet fölfelé löki, mintsem hogy az a rendes útját követhetné.

Egészen másképpen történik a hólyag fertőzéseknél, a hólyaghurutnál. Ezek, főképp a nőknél, sokkal kevésbé súlyosak. De valóságos csapássá válhatnak, ha folytonosan megismétlődnek. Néha a vizeletvizsgálat nem mutat ki semmilyen csírát, baktériumot, és mégis, a hólyaghurut minden tünete felbukkan, ismételt, folytonos vizelési inger, égető érzés vizeléskor, néha véres vizelet. Ekkor húgyhólyag bántalomról van szó.

A vesegyulladás kialakulásáért legtöbbször egy eltömődés a felelős.

A hólyaghurut majdnem kizárólag női betegség; keletkezésének oka sokkal kézenfekvőbb a természetes nyílások közelsége. A végbélnyílásból távozó baktériumok behatolnak a húgyvezetékekbe. És a túl szoros ruházat megkönnyítik ezt a vándorlást. Ami a húgyhólyag bántalmakat illeti amelyek ál hólyaghurutok, mert nincs baktérium, ezek másodlagosak az esetek nagy többségében okai a szomszédos nemi szervek medence elmozdulása, sőt pszichés, lelki eredetük is lehet.

 

Hagyományos kezelése

A vesemedence és vesegyulladás esetén nagy mennyiségű antibiotikum szedése javasolt; az okozó akadályt kő, daganat stb. sebészeti beavatkozással távolítják el. Ezzel szemben mondhatjuk, hogy hólyaghurut esetén az antibiotikumok kudarcot vallanak. A szerencsétlen nők egyik hólyaghurutból a másikba esnek, valóságos gyenge hólyagúvá válnak. És ez annál is inkább igaz, mert baktériumok nélküli hólyagfájdalomról van szó.

 

Akupresszúra pontok

Viszonylag másodlagos jelentőségű a vesemedence és vesegyulladás kezelésében, de első helyen van a hólyaghurutnál, és a hólyagfájdalmaknál, ezeknél rendszeresen ki kell próbálni.

Két fő pont, két kiegészítő pont van. A fő pontok Az első a has alján van, a középső vonalon, pontosan a szeméremcsont szélén. A második a háton, háromujjnyira a hátgerinc mindkét oldalán, a csípőcsont-taréjon.

húgyúti fertőzések akupresszúra pontjahólyaghurut akupresszúra pont

Kiegészítő pontok

Az első a térdhajlat belső szélén van. A második háromujjnyira a végbélnyílástól, mindkét oldalon.

húgyúti utak akupresszúra ponthúgyúti fertőzés akupresszúra pontok

Mind a négy pontot sokáig kell stimulálni, akár kézzel, akár elektromosan, reggel és este. Jó, ha zsibbadás érzetet tudunk elérni, kelteni a hólyag szintjén. Így meg tudjuk könnyíteni a rohamokat és elkerülni a visszaeséseket, főként a húgyhólyag-gyulladásoknál.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!