Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai gyógyászatgyógynövényekgyógynövények gyógyteákgyógyító növények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Kínai gyógynövények 5000 éve

ma huang - ephedra sinicaAz emberek már az ősidőktől fogva használtak gyógynövényeket betegségeik kezelésére. A Ma Huang (Ephedra sinica), vagy ismertebb nevén kínai csikófark nyomai például 60 000 éves iraki sírokban is megtalálhatók. Ezt a növényt a kínaiak az asztma kezelésére használják, illetve ez a nyugati világban használt készítmény, az efedrin alapja is. A hagyomány szerint a kínai medicina Kr. e. 3000 körül kezdett gyógynövényeket használni. Az „Isteni Földműves", Sen Nung császár állítólag több száz gyógynövényt kóstolt meg, hogy megismerje gyógyító hatásukat, és ő volt az, aki a kínaiak körében elterjesztette a földművelés és állattenyésztés alapjait. Sen Nung gyógynövényekkel foglalkozó munkája, a Sen Nung Pen Cang Csing 365 növényi, állati és ásványi eredetű gyógyászati készítményt sorol fel. Ezek a készítmények képezik sok mai kínai recept alapját is a szinte töretlen 5000 éves hagyomány eredményeképp.

Ismerjük meg az ősi kínai gyógynövények adta lehetőségeket.

 

Kínai növényi ellenszerek

A kínai gyógynövények hatásainak hagyományos leírása zavarosnak tűnhet a nyugati fül számára. Egy növényt alkalmazhatunk „a káros tűz legyőzésére", „a nedvesség szárítására" vagy „a lép energiájának erősítésére". Ezekből is látható, hogy a hagyományos kínai medicina a betegségeket egy külső gonosz ártó hatásának vagy a belső egyensúly megbomlásának tulajdonítja. A gyógynövényi orvosságokat egzotikusnak ható tulajdonságok alapján is csoportosíthatjuk, így míg némely füvészkönyv ábécésorrendben közli a növényeket, mások olyan kategóriák szerint írnak róluk, mint „a külső problémákat enyhítő növények", „a véráramot szabályozó növények" vagy éppen „a túlzott hőt csökkentő növények".  A gyógynövényeket szinte mindig legalább három-négy összetevőből álló formulákban használják, ezért úgy tűnhet, hogy ugyanaz a növény, különböző tulajdonságokkal rendelkezik.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!