Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Gyökércsakra jógagyakorlat

gyökércsakra jóga gyakorlat

A jógában a híd-tartás néven ismert gyakorlat egyik változata. A feladat egyszerű, mivel így könnyebb összpontosítanunk a „földelésre" és az energia áramlásának ösztönzésére a gyökércsakrában.

 

1. Feküdjünk hanyatt, karunkat lazán magunk mellett tartva, lábunkat vállszélességnyi terpeszben, térdben behajlítva. Vegyünk mély lélegzetet, s kilégzéskor nyomjuk a földhöz derekunkat

 

gyökércsakra torna2. Kilégzés közben emeljük meg a fenekünket, combunkkal kezdjük, és medencénkkel folytatjuk. Úgy pontos a mozdulat, ha azt képzeljük, hogy a farkcsontunk végéhez madzagot kötöttek, és ennél fogva húznak minket fölfelé. Ne erőlködjünk, csak addig csináljuk, amíg kényelmesen megy, különösen, ha hátpanaszaink vannak. Fontos, hogy a gyakorlat közben lábszárunk függőleges maradjon.

 

gyökércsakra torna3. Emelkedjünk tovább, amíg még kényelmesen megy, farizmunkat feszítsük meg, hogy megkíméljük a gerinc alsó szakaszát.

 

 

gyökércsakra földelése

 

4. Lassan ereszkedjünk vissza kiinduló-helyzetbe. Először a derekunk érjen földet, ezt követően a farkcsont. Karunkat tegyük ki oldalra, hogy megőrizzük az egyensúlyt. Engedjünk magunknak pár perc pihenést, és közben tudatosítsuk a földdel való testi kapcsolatot.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!