Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Gyomor meridián és lép meridián gyakorlatok

gyomor meridián és lép meridián gyakorlatokTérdeljünk le a talajra, fenekünk a sarkunkra támaszkodik. Kulcsoljuk össze a két kezünket, és emeljük fel a fejünk fölé olyan magasra, amennyire csak tudjuk. gyomor- lép meridián tornaFelsőtestünkkel lassan dőljünk hátra, egészen addig, amíg hátunk rá nem fekszik a talajra. Tartsuk ki a pózt két lélegzetvételnyi időre, aztán térjünk vissza a kiindulási helyzetbe. Végezhetjük a gyakorlatot úgy is, hogy kezeinket a mennyezet felé fordított tenyérrel kulcsoljuk össze. Ez a gyakorlat csodálatos a gyomor meridiánra és a lép meridiánra. Háromszor-négyszer ismételjük meg, vagy annyiszor, amennyi még nem megerőltető.

 

A gyakorlatok végzése alatt mélyen és lassan lélegezzünk, mintha jógáznánk. Igyekezzünk kiegyensúlyozottak és ellazultak maradni. Amikor egy-egy gyakorlatban elérünk a maximális kinyújtózkodásig, tartsuk ki a testhelyzetet három lélegzetvételnyi ideig, aztán lazítsunk. Próbáljuk érezni és megjeleníteni magunk előtt a chi áramlását az éppen erősítés alatt álló meridiánban. Nagyon fontos: ne hajszoljuk túl magunkat azon a ponton, amelyet a testünk még kényelmesnek érez. Finoman és céltudatosan végezzük a jóga gyakorlatokat. Ha rendszeresen edzünk, hamar rugalmasabbá válunk, és egészségünk érezhetően javul. De legyünk türelmesek önmagunk iránt.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!