Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés

Gyomor meridián és lép meridián gyakorlatok

gyomor meridián és lép meridián gyakorlatokTérdeljünk le a talajra, fenekünk a sarkunkra támaszkodik. Kulcsoljuk össze a két kezünket, és emeljük fel a fejünk fölé olyan magasra, amennyire csak tudjuk. gyomor- lép meridián tornaFelsőtestünkkel lassan dőljünk hátra, egészen addig, amíg hátunk rá nem fekszik a talajra. Tartsuk ki a pózt két lélegzetvételnyi időre, aztán térjünk vissza a kiindulási helyzetbe. Végezhetjük a gyakorlatot úgy is, hogy kezeinket a mennyezet felé fordított tenyérrel kulcsoljuk össze. Ez a gyakorlat csodálatos a gyomor meridiánra és a lép meridiánra. Háromszor-négyszer ismételjük meg, vagy annyiszor, amennyi még nem megerőltető.

 

A gyakorlatok végzése alatt mélyen és lassan lélegezzünk, mintha jógáznánk. Igyekezzünk kiegyensúlyozottak és ellazultak maradni. Amikor egy-egy gyakorlatban elérünk a maximális kinyújtózkodásig, tartsuk ki a testhelyzetet három lélegzetvételnyi ideig, aztán lazítsunk. Próbáljuk érezni és megjeleníteni magunk előtt a chi áramlását az éppen erősítés alatt álló meridiánban. Nagyon fontos: ne hajszoljuk túl magunkat azon a ponton, amelyet a testünk még kényelmesnek érez. Finoman és céltudatosan végezzük a jóga gyakorlatokat. Ha rendszeresen edzünk, hamar rugalmasabbá válunk, és egészségünk érezhetően javul. De legyünk türelmesek önmagunk iránt.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!