Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Köldökcsakra gyakorlatok

köldökcsakra tornaEz a gyakorlat vizualizációval egybekötött sétából áll, ezért olyan helyet válasszunk, amely elég tágas a kényelmes mozgáshoz, és ahol nem zavarhatnak meg. Kényelmesen, lazán öltözzünk, fűtött helyiségben se legyen túl melegünk. Hallgathatunk lágy zenét is, ha ez nem vonja el figyelmünket a vizualizációtól. Segíthet, ha lehunyjuk a szemünket, de előbb győződjünk meg róla, hogy nincs a közelben olyasmi, aminek nekimehetünk.

köldökcsatorna jóga gyakorlat1. Álljunk vállszélességű terpeszbe, két kezünket helyezzük a köldökcsakrára. Képzeljük el, hogy aranysárga mező vibrál a tenyerünk alatt, amely hőt és energiát sugároz magából. Ezt az aranysárga sugárzást, amely köldökcsakránkból ered, most küldjük el testünk többi részébe is. Tudatosítsuk magunkban ezt az energiát, amely most elérhető a számunkra, és eltölt bennünket fejünk tetejétől a lábujjunk hegyéig.

 

 

köldökcsatorna torna2. Tartsuk lelki szemünk előtt az imént fölidézett képet, és engedjük el magunkat, hagyjuk, hogy a köldökcsakránk irányítsa testünk mozgását úgy, mintha egy fénygömb akarna előtörni a gyomrunk tájékáról. Kövessük ezt a fénygömböt, hagyjuk, hogy spontán módon vezessen bennünket ide-oda a szobában. Egyenes háttal járkáljunk, karunkat hagyjuk kilengeni, testünket forgassuk jobbra-balra a karmozgásokat követve. Folyamatos mozgással haladjunk tovább, amerre köldökcsakránk vezet.

 

3. Ha mindeddig elfojtott gondolatok tévednének az elménkbe, vegyük őket tudomásul, de aztán engedjük megint szabadjára, mintha elvonuló felhőket figyelnénk egy nyári napon. Igyekezzünk semmire sem koncentrálni, csakis a testünk, karunk lebegően lágy mozgására. Használjuk ki a lehetőséget, hogy elsodródhatunk a külvilágból saját, külön világunkba, és maradjunk ott, amíg csak tetszik. Közben végig összpontosítsunk az energiát sugárzó fénygömbre a gyomrunk tájékán.

 

Teljességgel engedjük át magunkat a bennünk rejtőző erőnek, és hallgattassuk el azokat a hangokat, amelyek efféléket suttognak: „nem szabad" vagy „nem lehet".

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!