Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Koronacsakra és homlokcsakra jógagyakorlat

koronacsakra jóga gyakorlatAz alábbi panaszok esetén nem javasolt a jóga gyakorlat végzése: szívpanaszok, magas vérnyomás, vagy szembetegség. Ha ezek, nincsenek akkor kis türelemmel, és gyakorlással megtanulhatunk fejen állni. A testhelyzet megfordítása ugyanis ellensúlyozza a gravitáció káros hatásait. Erősíti a keringést, csökkenti, illetve megelőzi a hátfájásokat, javítja az emlékezetet és az összpontosítás képességét, ezen felül, pedig a tér és idő újféle megtapasztalását kínálja. Győződjünk meg róla alaposan, hogy két kezünk és könyökünk megfelelő helyzetben van, mielőtt a lábunkat föllendítenénk. A légzéssel kezdetben lehetnek kisebb nehézségeink, de a fejenállás mélyíti a belégzést.

 

 

homlokcsakra erősítése

1. Térdeljünk egy puha matracra, jobb kezünket helyezzük a bal homlokcsakra gyakorlatkönyökünkre, a balt, pedig a jobb könyökünkre. Könyökünket ebben a helyzetben tartva tegyük magunk elé a földre, az alkarunkat viszont fordítsuk előre, és ujjainkat fonjuk össze. Homlokunkat fektessük két tenyerünkbe. Könyökünk közben ne mozduljon el az iménti helyzetből. Egyenesítsük ki a lábunkat, eközben a medencénk megemelkedik, így testünk háromszöget zár be a padlóval.

 

2. Térdünket és nyakunkat mindvégig egyenesen tartva lábunkkal lépdeljünk szép lassan a fejünk felé, amennyire csak tudunk.

 

3. Hajlítsuk be a térdünket, és húzzuk föl a mellkasunk felé, közben a csípőnket hajtsuk enyhén hátra.

 

koronacsakra gyakorlat4. Még mindig behajtott térddel emeljük föl lábunkat a hasizmunk segítségével.

 

5. Ha biztonságosan tudjuk tartani ezt a testhelyzetet, lassan nyújtsuk ki lábunkat a mennyezet felé, s egész testsúlyunkat tartsuk a két könyökünkkel és a fejünkkel. A fejenállásban töltött időt csak lassan, fokozatosan növeljük, különösen, ha még nem szoktunk hozzá. Ha megelégeltük, a mozdulatsort megfordítva lassan térjünk vissza a földre.

koronacsakra jóga légzés

6. Adjunk időt a testünknek, hogy visszaállhasson megszokott állapotába a fejenállás után: térdeljünk le, üljünk kifelé fordított sarkunkra, fejünket pihentessük a földön, karjainkat helyezzük kinyújtva, tenyérrel fölfelé magunk mellé. Maradjunk ebben a helyzetben legalább hat mély, orron át történő belégzés idejére.Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!