Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szexcsakra jóga gyakorlatok

szexcsakra erősítéseA következő gyakorlatok a szexcsakra (szakrális csakra), vagy hasi csakra működésének serkentésére szolgál. Gondoskodjunk róla, hogy gyakorlás közben ne zavarjanak minket. Esetleg kényelmetlen volna, ha megzavarnának a szemközt látható medenceringató gyakorlat közben. Vonuljunk hát magányos helyre, és összpontosítsunk erősen arra, hogy élvezzük a gyakorlatot.

 

1. Feküdjünk hanyatt, és a karunkat tárjuk ki körülbelül negyvenöt fokos szögben. Hajlítsuk be a térdünket, és húzzuk a lábunkat olyan közel a medencénkhez, amennyire csak bírjuk. Aztán engedjük a földre a két térdünket, talpunkat zárjuk össze, megnyújtva ezzel belső combizmunkat.

 

szakrális csakra jóga gyakorlat2. Nem baj, ha a térdünk nem ér le teljesen, ez nagyban függ a kortól, hajlékonyságtól is. Fő, hogy elérjük a nyitottság érzését, de csak kényelmesen, ne kényszerítsünk rá a testünkre semmit, ami ellenére van.

 

3. Zárjuk össze a térdünket, és emeljük a mellkasunk felé. Tegyük rá összekulcsolt kezünket, és engedjük, hogy a két karunk súlya lefelé húzza a térdünket.

 

4. Összpontosítsunk a derekunkra, és gyöngéden nyomjuk lefelé, bele a szőnyegbe. Aztán összpontosítsunk a medencénkre, nyomjuk a farkcsontunkat lefelé, és ismételgessük ezt oly módon, hogy ide-oda ringó mozgás jöjjön létre. Közben képzeljük azt, hogy meleg, narancssárga folyadék hullámzik bennünk, és belülről masszírozza a szakrális csakra tájékát.

 

szakrális csakra torna1. Álljunk vállszélességű terpeszbe, térdünket enyhén behajlítva. Karunkat tárjuk ki, amennyire kényelmes, az egyensúly megtartása végett.

 

2. Medencénket billentsük hátra, de úgy, hogy a testünk többi része mozdulatlan maradjon.

 

3. Medencénket billentsük előre, lágy, ringó mozgással. Ha megtaláljuk a gyakorlat helyes ritmusát, állandó, lágy ringással tudjuk folytatni, és közben összpontosítsunk egy képzeletbeli narancssárga korongra, amely egyenletesen forog a szexcsakra helyén.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!