Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Szívcsakra jóga gyakorlatok

A szívcsakra funkciója kettős, arra késztet bennünket, hagy egyaránt szeressük önmagunkat és embertársainkat, ezért nem meglepő, hogy ehhez a csakrához kétféle gyakorlat tartozik: egyedül végezhető és páros gyakorlat. Ha ez utóbbit választjuk, biztosnak kell lennünk abban, hogy társunk valóban részt szeretne venni a szív összekapcsolásban, és nem csak valamiféle kötelességérzettől vezetve hagyta magát rábeszélni.

 

szívcsakra jóga gyakorlat1. Feküdjünk le a padlóra, karunkat tartsuk a testűnk mellett, tenyerünket a csípőnkhöz simítva. Lélegezzünk be, s közben képzeljük azt, hogy a két kezünket madzaggal fölfelé húzzák, s így emeljük meg felsőtestünket is. Nyakunkat nyújtsuk ki, tekintetünket szegezzük egyenesen előre, közben igyekezzünk egyenletesen lélegezni. Maradjunk ebben a testhelyzetben, ameddig csak bírunk!

 

szívcsakra gyakorlat2. Ereszkedjünk vissza a padlóra, belégzés közben tárjuk ki karunkat vállmagasságban, mintha szárnyak volnának, és felsőtestünket megint emeljük el a talajtól, miközben előre nézünk, és nyakunkat kinyújtjuk. Képzeljük el, hogy a szívünk kinyílik, mintha ajándékként akarnánk fölkínálni valakinek, aki velünk szemben helyezkedik el. Vigyázzunk, vállunk ne görnyedjen előre, nyakunkat nyújtva kell tartani.

 

szívcsakra erősítése3. A gyakorlat harmadik változata: az első testhelyzetben belélegzünk, és felsőtestünket megemeljük, közben előrenyújtjuk a két karunkat. Ha úgy kényelmesebb, akkor a lábunkat is emeljük meg, egyenesen tartva. Képzeljük el, hogy szívünk kinyílik, közben vigyázzunk, hogy ne tartsuk vissza a lélegzetünket, és ne feszítsük meg görcsösen az izmainkat. Aztán engedjük vissza karunkat és lábunkat, miközben kilélegzünk.

csakra összekapcsolás

Szív összekapcsolása. Ez a gyakorlat kiválóan alkalmas a kölcsönös, föltétlen szeretet erősítésére. Jobb kezünket helyezzük egymás szívcsakrájára, bal kezünket, pedig társunk kezére. Pár percig mélyen nézzünk egymás szemébe, aztán hunyjuk le a szemünket egy időre, s érezzük át kettőnk mély kapcsolatát.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!