Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai jogajógajóga kínai medicinajóga kínai orvosláskeleti jógatradicionális jóga

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Tüdő meridián és vastagbél meridián gyakorlatok

tüdő meridián és vastagbél meridián gyakorlatokTegyük a kezünket a hátunk mögé. Tegyük keresztbe úgy, hogy a bal kezünk legyen fölötte a jobbnak, aztán akasszuk őket egymásba a hüvelykujjainknál fogva. Hajoljunk előre, közben emeljük fel a karjainkat olyan magasra, amennyire csak bírjuk. Tartsuk ki ezt a pózt, lazítsuk el az izmainkat, és lélegezzünk kétszer. Miközben kitartjuk a pózt, igyekezzünk megjeleníteni magunk előtt, ahogyan a chi végigszalad a testünkben a fejünktől a lábunkig, főképpen a vállainkban, a mellkasunkban és a karjainkban. Valószínűleg némi feszültséget érzünk a mellünkben és a vállainkban, valamint a lábszáraink hátsó oldalában. Teljesen lazuljunk el. Ez a gyakorlat nyújtja a tüdő meridiánt és a vastagbél meridiánt. Háromszor-négyszer ismételjük meg, vagy annyiszor, amennyi még nem megerőltető.

 

A gyakorlatok végzése idején mélyen és lassan lélegezzünk. Igyekezzünk kiegyensúlyozottak és lazák maradni. Amikor egy-egy gyakorlatban elérünk a maximális kinyújtózkodásig, tartsuk ki a testhelyzetet három lélegzetvételnyi ideig, aztán lazítsunk. Próbáljuk érezni és megjeleníteni magunk előtt az energia áramlását az éppen edzés alatt álló meridiánban. Nagyon fontos: ne hajszoljuk túl magunkat azon a ponton, amelyet a testünk még kényelmesnek érez. Finoman és céltudatosan végezzük a gyakorlatozást. Ha rendszeresen edzünk, hamar rugalmasabbá válunk, és egészségünk érezhetően javul. De legyünk türelmesek önmagunk iránt.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!