Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Kar testdiagnosztika

kar könyök testdiagnosztikaA keleti testdiagnosztika szerint a kart és a kezet elsősorban a szívcsakra és a torokcsakra táplálja, így energiaállapota szorosan összefügg mindazzal, ami a mellkasban lezajlik. Például, ha a mellkas alacsony energiájú, a karok és kezek is gyengék. E testrészek a „Szív szárnyainak" nevezhetők, általuk adunk és veszünk, fejezzük ki érzelmeinket. Kezeléskor helyes a mellkassal együtt elbírálni őket, ha általában gyenge energia állapotúak, mindegyiküket erősíteni kell, ha pedig túlzott energiájúak, mindet nyugtatni.

A felsőkar belső oldala közvetlen kapcsolatban áll a szívvel, minthogy itt halad át a Szív meridián. (Ez az oka, hogy szívroham esetén először itt jelentkezik a fájdalom). Ha petyhüdtnek, gyengének tűnik, kevés a szív meridián energiája, fel kell tölteni kezeléssel.

 

A testdiagnosztika szerint a könyök, akár a térd, a középső szervek mutatója: a májé, epéé, gyomoré, lépé és hasnyálmirigyé. Fájdalma vagy egyéb problémája rendszerint ezek energia egyensúlyának felborulására utal, ami észlelhető a hát közepén, a has felső részén, a térden és a lábfejen is. Fájós könyök (pl. „teniszkönyök") kezelésekor állapítsuk meg, alacsony vagy fokozott energiájú az elváltozás, és aszerint alkalmazzunk kezeléseket. Többféle étrendi ok is közrejátszhat, így ezt nem részletezzük – a kiegyensúlyozott táplálkozás mindig jót tesz.

Energetikailag a csukló a vesével és a reproduktív szervekkel függ össze, mint a boka. Egyes személyek csuklója gyenge, amitől fokozott a rándulás vagy törés veszélye. Néha a bőr is sötétebb, mint a kar többi részén, főleg a belső oldalon. Ez a vesék, és a reproduktív szervek megromlott egészségét jelzi. Kezeljük hosszasan a gyenge csuklót, hüvelykujjunkat mélyen benyomva az alkar és a kéz csontjai közötti mélyedésekbe.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!