Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Lábfej testdignosztika

lábfej testdiagnosztikaSokat árul el a Keleti testdiagnosztika során a lábfej. Utal testünk minden fontosabb szervének egészségi állapotára. Alakján különösképpen lemérhető a földhöz, azaz a realitáshoz, életünk gyakorlati vonatkozásaihoz való viszonyunk.

Lábfejünk teszi lehetővé az előrelépéseket életünk folyamán. Az erős, ívelt boltozatú lábfej alapján jónak mondható a belek és a vesék működése, s az embert erős akarat, nagyfokú eltökéltség jellemzi, nem tölti tétlenül az idejét. Ha a lábfej élettelennek tűnik, boltozata lúdtalpasságot eredményezően gyenge, akkor erőtlenek a vesék és a belek, az ember, pedig nem tudja „biztosan megvetni a lábát" az életben. Súlyosbítja az effajta gyengeséget a fokozottan Yin jellegű élelmiszerek nagymennyiségű fogyasztása. A boka, talp és lábujjak erőteljes kezelésével növelhető a lábfej és az egész szervezet energiája.

Néha a lábujjak begörbülnek, mintha a talajba kapaszkodnának, és a lábfej felül tele van feszültéggel. Ilyenkor rendszerint az első illetve negyedik lábujjtól a lábboltozat csúcsa felé vezető Máj meridián és Epehólyag meridián fokozott energia állapotú. Ez okozza a lábujjakat, begörbítő feszültséget. Általában az a helyzet, hogy a túlzott hús-, baromfi-, tojás- és só fogyasztástól Yang-gá válik a máj és az epe, így ezek visszaszorításával és kiegyensúlyozottabb étkezéssel elősegíthetjük a szervek egészségesebb működését, valamint a lábujjak kiegyenesedését. Felül, a lábközépcsontok közötti mélyedésekben végezzünk hüvelykujjal kezelést, utat nyitva a felhalmozódott és megrekedt chi-nek. Eltávozása előmozdítja a lábujjak visszakerülését a helyes pozícióba, továbbá serkenti a májat és az epét. A begörbült lábujjak merev hozzáállásról is árulkodnak, a változások elutasításáról. Boldogabb lehetne minden hasonló személy, ha megpróbálna kissé rugalmasabbá és befogadóbbá válni, elfogadni életében a változásokat, az új eszméket.

normál egészséges lábállásjó étvágy erős egészség, de nyugtalansággyomor meridián túl feszült

bal csípőizületi problémajobb csípőizületi problémamindkét csípőizület rossz

normális lábálláslégzési, mellkasi és homloküreg problémáklép meridián és vese meridián gyenge

A testdiagnosztika során tapasztalható, hogy bizonyos embereknek hanyatt fekve a talaj felé nyaklik a lábfeje, jelezvén, hogy a lábboltozat energiája gyenge. Ebből kiindulva a mellkas, a Tüdő és a Szív valószínűleg szintén gyenge energiájú. Az ilyen ember sokszor igénytelen önmagával szemben, nem törődik vágyaival, érzéseivel. Rendszerint túl sok Yin tápanyagot fogyaszt, és nem végez rendszeres testgyakorlást. Jó hatású a lábfej és a mellkas kezelése. Erősíti a mellkast a kiegyensúlyozott étrend is, amely nem vagy alig tartalmaz szélsőségesen Yin élelmiszert. Helyes, ha biztatjuk belső érzéseinek, vágyainak kifejezésére.

kalapács lábujjak ideges alkatlábfej diagnosztika nagy étvágyfelfelé görbülő ujjak agresszív alkatnagylábujj felfelé áll jó étvágy ideges alkat

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!