Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Add a Startlaphoz

Hírdetések

Hirdetés
Hirdetés

Testdiagnosztika elöl és hátul

Bizonyos emberek testének elülső és hátsó fele egészen más, az egyik erősebb, mint a másik, és általában különböző jellemre is vallanak. A testolvasás vonatkozásban a test hátulján főként a vese meridián és hólyag meridián energiaállapota fejeződik ki, minthogy ezek javarészt a hátoldalon futnak végig. Akiben elegendő itt az Energia, minden bizonnyal „gerinces" jellem, vagyis bátor és kezdeményező, kiáll önmaga, elhatározása és véleménye mellett. A hátul gyenge ember viszont rendszerint akaratgyenge, aggodalmaskodó, óvatos. Számára nagy jótétemény a test hátulsó oldalán végzett erős, bátorító jellegű kezelés, amitől felfrissül belső Energiájának, erőforrásának érzete. Vissza kell fognia a vesét gyengítő táplálékok – különösen cukor, fűszerek, trópusi gyümölcsök és zöldségek, túlzott mennyiségű folyadék, hideg ételek, például fagylalt – fogyasztását, és növelnie a vesét erősítő élelmiszerek arányát: gabona magvak, bab, algafélék, árpás miso-leves. A vese Energiáját gyengíti a túlhajszoltság, a kialvatlanság és az intenzív szexuális élet is, ezért a pihenés és alvás szintén használ.

testdiagnosztika elölnézet testdiagnosztika hátulnézet

A testdiagnosztika szerint érzelmi és mentális szinten a hátoldal a tudatalattit tükrözi. Sokszor halmozódik itt fel feszültség azért, mert érzelmeinket, gondolatainkat „agyunk leghátsó zugába" űztük. Gyakran e feszültség oldása megszabadítja az embereket negatív érzületeiktől, felszabadultságot és jókedvet hagyva cserébe. Yang-élelmiszerek – hús, tojás, sajt, só – nagyarányú fogyasztása szintén hátul kelt feszültséget, s ez által hozzájárul az érzelmek, gondolatok visszatartásához. Ezek mennyiségét csökkentve, energetikailag kiegyensúlyozottabb étrend bevezetésével felszámolható a hát és a nyak feszültsége.

A testdiagnosztika szerint a test elülső oldalán a gyomor, lép és hasnyálmirigy energiaállapota mérhető le. A gyomor és a hasnyálmirigy emésztőszervek, de tágabb értelemben a gyomor és lép Energiája határozza meg étvágyunkat mind a táplálékra, mind az életre; továbbá azt is, milyen bennünk a felvétel és leadás képessége fizikai, érzelmi és szellemi téren egyaránt. Ha a test előoldala gyenge, az emésztőképességek csekélyek, és valószínűleg az élet iránti „étvágy", az előrehaladás vágya is alacsony szintű. Nagymennyiségű édes étel, édesség rendszeres fogyasztása sokszor vezet a gyomor és hasnyálmirigy gyengüléséhez. Váltsuk fel ezeket természettől fogva édes ízű ételekkel, amilyen a vöröshagyma, a pasztinák, a gyümölcsszörpök és aszalt gyümölcsök.

Aki elöl erős, annak étvágya táplálékra is, új élményekre is általában nagy. Túlzott étvágyat jelent az előoldalon, például a mellkasban, a hasban, a comb elülső oldalán felhalmozódott feszültség. Az ilyen ember nyughatatlan, mindig kapkod és nem ér rá. A feszültség oldása higgadtabbá tesz.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!