Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Testdiagnosztika elöl és hátul

Bizonyos emberek testének elülső és hátsó fele egészen más, az egyik erősebb, mint a másik, és általában különböző jellemre is vallanak. A testolvasás vonatkozásban a test hátulján főként a vese meridián és hólyag meridián energiaállapota fejeződik ki, minthogy ezek javarészt a hátoldalon futnak végig. Akiben elegendő itt az Energia, minden bizonnyal „gerinces" jellem, vagyis bátor és kezdeményező, kiáll önmaga, elhatározása és véleménye mellett. A hátul gyenge ember viszont rendszerint akaratgyenge, aggodalmaskodó, óvatos. Számára nagy jótétemény a test hátulsó oldalán végzett erős, bátorító jellegű kezelés, amitől felfrissül belső Energiájának, erőforrásának érzete. Vissza kell fognia a vesét gyengítő táplálékok – különösen cukor, fűszerek, trópusi gyümölcsök és zöldségek, túlzott mennyiségű folyadék, hideg ételek, például fagylalt – fogyasztását, és növelnie a vesét erősítő élelmiszerek arányát: gabona magvak, bab, algafélék, árpás miso-leves. A vese Energiáját gyengíti a túlhajszoltság, a kialvatlanság és az intenzív szexuális élet is, ezért a pihenés és alvás szintén használ.

testdiagnosztika elölnézet testdiagnosztika hátulnézet

A testdiagnosztika szerint érzelmi és mentális szinten a hátoldal a tudatalattit tükrözi. Sokszor halmozódik itt fel feszültség azért, mert érzelmeinket, gondolatainkat „agyunk leghátsó zugába" űztük. Gyakran e feszültség oldása megszabadítja az embereket negatív érzületeiktől, felszabadultságot és jókedvet hagyva cserébe. Yang-élelmiszerek – hús, tojás, sajt, só – nagyarányú fogyasztása szintén hátul kelt feszültséget, s ez által hozzájárul az érzelmek, gondolatok visszatartásához. Ezek mennyiségét csökkentve, energetikailag kiegyensúlyozottabb étrend bevezetésével felszámolható a hát és a nyak feszültsége.

A testdiagnosztika szerint a test elülső oldalán a gyomor, lép és hasnyálmirigy energiaállapota mérhető le. A gyomor és a hasnyálmirigy emésztőszervek, de tágabb értelemben a gyomor és lép Energiája határozza meg étvágyunkat mind a táplálékra, mind az életre; továbbá azt is, milyen bennünk a felvétel és leadás képessége fizikai, érzelmi és szellemi téren egyaránt. Ha a test előoldala gyenge, az emésztőképességek csekélyek, és valószínűleg az élet iránti „étvágy", az előrehaladás vágya is alacsony szintű. Nagymennyiségű édes étel, édesség rendszeres fogyasztása sokszor vezet a gyomor és hasnyálmirigy gyengüléséhez. Váltsuk fel ezeket természettől fogva édes ízű ételekkel, amilyen a vöröshagyma, a pasztinák, a gyümölcsszörpök és aszalt gyümölcsök.

Aki elöl erős, annak étvágya táplálékra is, új élményekre is általában nagy. Túlzott étvágyat jelent az előoldalon, például a mellkasban, a hasban, a comb elülső oldalán felhalmozódott feszültség. Az ilyen ember nyughatatlan, mindig kapkod és nem ér rá. A feszültség oldása higgadtabbá tesz.

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!