Kérem várjon, amíg JT Bemutató betöltődik képek ...
kínai medicinakínai orvosláskínai gyógyászatgyógynövények

Keresés

Hírdetések

Hirdetés

Testolvasás fent és lent

testolvasás erős felsőtestTestolvasás során szintén gyakran tapasztalható eltérés a test felső – derékon felüli – és alsó része között. A has, csípő és láb erőviszonyai fizikai életerőnkre, kiegyensúlyozottságunkra, stabilitásunkra világítanak rá. Alul gyenge, felül erős testű emberek az élet fizikai, azaz gyakorlati oldalát érintő kérdésekben labilisak, bizonytalanabbak, ugyanakkor szellemi és társadalmi tevékenységük egészen jelentős lehet. Sokszor kevés a belek és a vese energiája. Kezeléskor több időt szentelve a gerincoszlop ágyéki tájékának, a farnak, az alhasnak és a lábaknak, az energiaszint csökkenésével növelhető az érintett személy vitalitása, szilárdsága. Az erősen Yin, tehát tágító hatású élelmiszerek, amilyen a cukor, a gyümölcsök, fűszerek, kávé és csokoládé, felfelé viszik a szervezet energiaszintjét. Ha ezek mennyiségét redukáljuk a gabona magvak, zöldségfélék, hüvelyesek és hal javára, csökken az energia és megerősíti a test alsó részét. Hasonlóképpen hat a lábak igénybevételével járó testedzés, például élénk gyaloglás, kocogás vagy kerékpározás.

 

testdiagnosztika erős alsótestA testdiagnosztika, testolvasás szerint, akinek alteste erősebb a felsőtesténél, minden bizonnyal megfelelően aktív fizikailag, ám nemegyszer „földhözragadt", túlzottan gyakorlatias: nem elmélkedik élete folyásáról, nem hagynak benne nyomot az események. Nagyfokú feszültséget hordozhat a csípő, comb, lábszár, térd és boka, súlyfölösleget a csípő és comb. Hosszú idő után ez az állapot osteoarthritis (csontízületi gyulladás) kialakulását eredményezheti a csípőben és a derék alatti gerincszakaszban. A lábak kezelése, és különösen az altesti nyújtások felszabadítják a megrekedt energiát, ami ezután felfelé haladhat. Szintén csökkenti az alsótest energiatöbbletét, ha kevesebb Yang, vagyis összehúzó hatású élelmiszert (tojás, só, hús, baromfi stb.) fogyasztunk, és többet a kiegyensúlyozott csoportból.

 

 Hirdetés
A honlapon található információk leírások csupán tájékoztató jellegűek, felhasználás, alkalmazás csak saját felelősségre!